Register    Login    Forum    Search    FAQ

Portal » Board index » PUBLIC FORUMS » Welcome




Post new topic Reply to topic  [ 63 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: Windows 10 Pro
 Post Posted: Tue Sep 15, 2015 8:13 pm 
Offline
Member
Member
User avatar

Joined: Tue Feb 19, 2008 9:55 pm
Posts: 931
Location: canada
sounded good goul but glasses made no change- everything is a double image -1 red -1 green tried to checked win 8 comp with win 7- seems same all the rest of win 10 is awesome
and freelancer works- just eye boggling to keep focus
keep thinking bud :)

_________________
[(V\.E.T.] do not go where the path may lead,go instead where there is no path and leave a trail (emerson) Image


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Windows 10 Pro
 Post Posted: Tue Sep 15, 2015 11:45 pm 
Offline
UV Modding Team
UV Modding Team
User avatar

Joined: Sun Oct 03, 2010 8:25 pm
Posts: 4857
Location: All over the place
thats odd, can you supply a screenie? Maybe by seeing it might figure out whats wrong

_________________
I used to have an open mind....... But my brains kept falling out
Click here to see the GLTC Recruiting section


Top 
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Windows 10 Pro
 Post Posted: Thu Sep 17, 2015 11:02 am 
Offline
Member
Member
User avatar

Joined: Tue Feb 19, 2008 9:55 pm
Posts: 931
Location: canada
tryiImageng this

_________________
[(V\.E.T.] do not go where the path may lead,go instead where there is no path and leave a trail (emerson) Image


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Windows 10 Pro
 Post Posted: Thu Sep 17, 2015 11:23 am 
Offline
UV Modding Team
UV Modding Team
User avatar

Joined: Sun Oct 03, 2010 8:25 pm
Posts: 4857
Location: All over the place
yup, thats basically a full 3D image you see there, you need those green-blue (or whatnot) 3D glasses to see right

probably a setting to change in FL or in the graphic pilot

_________________
I used to have an open mind....... But my brains kept falling out
Click here to see the GLTC Recruiting section


Top 
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Windows 10 Pro
 Post Posted: Thu Sep 17, 2015 11:25 am 
Offline
UV Modding Team
UV Modding Team
User avatar

Joined: Sun Oct 03, 2010 8:25 pm
Posts: 4857
Location: All over the place
or something is really screwed on your craputer...

_________________
I used to have an open mind....... But my brains kept falling out
Click here to see the GLTC Recruiting section


Top 
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Windows 10 Pro
 Post Posted: Thu Sep 17, 2015 12:56 pm 
Offline
Member
Member
User avatar

Joined: Tue Feb 19, 2008 9:55 pm
Posts: 931
Location: canada
lol- yup may be all of the above - but tv 3d glasses made no difference and so far cannot find such a setting- been told flancer does not work in win 10 but that's crap- works fine on other comp and all other functions work ok in this- just the video junk
still poking at it :)

_________________
[(V\.E.T.] do not go where the path may lead,go instead where there is no path and leave a trail (emerson) Image


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Windows 10 Pro
 Post Posted: Thu Sep 17, 2015 2:44 pm 
Offline
UV Modding Team
UV Modding Team
User avatar

Joined: Sun Oct 03, 2010 8:25 pm
Posts: 4857
Location: All over the place
keep poking the bear ;)

_________________
I used to have an open mind....... But my brains kept falling out
Click here to see the GLTC Recruiting section


Top 
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Windows 10 Pro
 Post Posted: Fri Sep 18, 2015 4:51 pm 
Offline
Member
Member
User avatar

Joined: Tue Feb 19, 2008 9:55 pm
Posts: 931
Location: canada
think I found a resolution - FL does not recognize 3d card- usually np but somehow win 10 added conflict - found instructions to add my card name and id # to the flancer data text file- except inst did not go into detail on how to bypass read only setting to add my card to list
writer of solution assumed anyone doing this would know what they were up to lol
tried removing read only button in profile but still could not make the change-
work in progress

_________________
[(V\.E.T.] do not go where the path may lead,go instead where there is no path and leave a trail (emerson) Image


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Windows 10 Pro
 Post Posted: Fri Sep 18, 2015 10:18 pm 
Offline
UV Modding Team
UV Modding Team
User avatar

Joined: Sun Oct 03, 2010 8:25 pm
Posts: 4857
Location: All over the place
right click the file
go to properties
uncheck the read only checkbox

_________________
I used to have an open mind....... But my brains kept falling out
Click here to see the GLTC Recruiting section


Top 
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Windows 10 Pro
 Post Posted: Sat Sep 19, 2015 8:40 am 
Offline
Member
Member
User avatar

Joined: Tue Feb 19, 2008 9:55 pm
Posts: 931
Location: canada
did that Goul- also deactivated mod and removed read only in profile keep getting access denied when I tried to save- still fumbling around :)
tnks tho!

_________________
[(V\.E.T.] do not go where the path may lead,go instead where there is no path and leave a trail (emerson) Image


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Windows 10 Pro
 Post Posted: Sat Sep 19, 2015 11:39 am 
Offline
UV Modding Team
UV Modding Team
User avatar

Joined: Sun Oct 03, 2010 8:25 pm
Posts: 4857
Location: All over the place
that's weird

are you sure to edit the file when FL is NOT running, because if try to edit it while FL is running, it will fail due to file sharing issues

_________________
I used to have an open mind....... But my brains kept falling out
Click here to see the GLTC Recruiting section


Top 
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Windows 10 Pro
 Post Posted: Sat Sep 19, 2015 8:06 pm 
Offline
Member
Member
User avatar

Joined: Tue Feb 19, 2008 9:55 pm
Posts: 931
Location: canada
yup- removed mod,mod manager and tried with only freelancer(not running) access not authorized when trying to save changes
how ever I am beginning to wonder if the flconfigdatabase.txt can actually let FL use my card or if adding card indo to list just make the pop up stop telling me FL cant find my card ???

is strange that FL worked just fine with win 8- same 3d card (always popped up with card not recognized-still worked)
shut of fl-loaded win 10 -started FL and double image was there and won't go :(

take a peek in FL exe flconfigdatabase.txt see if u think adding my card ID there would change anything
- feel like I'm wasting time trying to change it

wish I was not so geek challenged ! :)

_________________
[(V\.E.T.] do not go where the path may lead,go instead where there is no path and leave a trail (emerson) Image


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Windows 10 Pro
 Post Posted: Sat Sep 19, 2015 10:31 pm 
Offline
UV Modding Team
UV Modding Team
User avatar

Joined: Sun Oct 03, 2010 8:25 pm
Posts: 4857
Location: All over the place
doh!
I could make you get your hands on a W7 64 bit ultimate if you need including an activation hack

_________________
I used to have an open mind....... But my brains kept falling out
Click here to see the GLTC Recruiting section


Top 
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Windows 10 Pro
 Post Posted: Sun Sep 20, 2015 2:06 am 
Offline
Member
Member

Joined: Sat Apr 25, 2009 9:59 pm
Posts: 516
Location: 238,900 miles from Earth
I have been struggling all weekend to make Freelancer properly run on Windows 10. Yes I can get it to run but the screen is jittery and there are delays in the missile firing and regens. I tried all compatibility modes, running as administrator, adding my video card to flconfigdatabase.txt, and used a 3rd party program (Bandicam) to vsync my framerate from 180 back to 60fps. Nothing gives me the smooth experience that Win7 (and a few compatibility modes in Win8) do. So for now I am going back to my older Win7 machine for Freelancer only. If others find a fix to this problem please post it and let me know.


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Windows 10 Pro
 Post Posted: Sun Sep 20, 2015 10:37 am 
Offline
Member
Member
User avatar

Joined: Tue Feb 19, 2008 9:55 pm
Posts: 931
Location: canada
I tried dwn's suggestion and moved flconfigdatabase file to a temp - it went with no conflict- -except file was half the size there- looked in it most of data was not present
no file left in fl exe where did it go ? was able to edit and save config in temp and moved it back to fl exe folder -file was doubled in size- my edit change was not there fl still double image also
the post that led me to this vcard edit mentioned that someone had added a pack of update cards to freelancer program - this seems to be what disappears when I move file
saving any changes inside exe folder always ends with access denied even with no mod ,no mod manager and fl not running
lol still puzzled hmm! maybe I am the puzzle? many would agree :)

_________________
[(V\.E.T.] do not go where the path may lead,go instead where there is no path and leave a trail (emerson) Image


Top 
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 
Post new topic Reply to topic  [ 63 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Portal » Board index » PUBLIC FORUMS » Welcome


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron